Hoewel de zwangerschap een mooie en bijzondere tijd is, is het ook een tijd die allerlei veranderingen met zich meebrengt.

Je ontdekt hoe het lichaam van de vrouw zich aanpast aan de groei van het kindje in haar buik. Dat kan echter ook allerlei zwangerschapskwaaltjes met zich meebrengen. Denk daarbij aan: vermoeidheid, misselijkheid, bekken- en rugklachten, vocht vasthouden, zware benen, spijsverteringsklachten, etc. Met behulp van zwangerschapsmassages kun je zwangere vrouwen helpen om te ontspannen en om kwaaltjes te verlichten. Ze zullen hierdoor optimaal van hun zwangerschap kunnen genieten!

Tijdens het eerste trimester (0 -3 maanden) als de foetus zich aan het vormen is, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn. In deze periode masseer je de onderbuik en -onderrug niet. Hoewel er geen bewijzen zijn dat dit een miskraam in de hand kan werken, is het toch beter om deze delen over te slaan. Wees verder constant alert op onderstaande contra-indicaties en alarmsignalen.

Miskramen in het verleden:

Wanneer een zwangere vrouw in het verleden miskramen heeft gehad is het belangrijk om de klant eerst toestemming te laten vragen aan een arts of vroedvrouw voor het geven van een massage. Mag er gemasseerd worden, geef dan alleen een zachte massage en vermijd de reflexologiepunten op de voeten.

Zwangerschapsmassage 60 min €60,-